Üst dudakta kıl çıkmaması ya bu bölgede kıl kayıplarının olduğu durumlarda kesin tedavi bıyık ekimidir. Bıyık ekiminde kullanılan yöntem kellik tedavisinde uygulanan yöntem ile aynıdır. Teknolojinin günümüzde saç ekiminde ulaştığı en ileri yöntem olan Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE), bıyık ekiminde de kullanılarak son derece başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.
Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?
Bıyık ekiminde öncelikle FUE yöntemi ile ense bölgesinden saçlı deri çıkartılır ve kıl kökleri tek tek alınır. Alınan kıl kökleri deri tabakasından temizlenerek bıyık ekimi yapılacak olan bölgeye tek tek transfer edilir. Bıyık ekimi yapılırken kıl köklerinin bıyıkların çıkış yönüne en uygun açıyla yerleştirilmesine özen gösterilir. Ayrıca yeterince beslenebilmeleri için kıl kökleri birbirlerine çok yakın olmayacak şekilde transfer edilerek, kıl kökü sıklığı çok iyi bir şekilde ayarlanmaktadır. Transfer edilen kıl kökleri, beslenerek ortalama 5 ay sonra uzamaya başlarlar.
Bıyık Ekimi Ağrılara Sebep Olur mu?
Bıyık ekiminde kullanılan FUE yöntemi bir ameliyat değildir. FUE yönteminde kıl köklerini almak için 0,6 mm kalınlığında “punch” adı verilen özel araçlar kullanılmaktadır. Bu araçların kullanılması ile kıl kökünün alındığı dokuda meydana gelen hasar en az seviyede tutulmuş olur. Bu yöntemin uygulanması sırasında ve sonrasında ise ağrı, yara, enfeksiyon, kanama, yara açılması ve yara izi oluşması gibi durumlar da söz konusu olmamaktadır.
Bıyık Ekiminin Avantajları Nelerdir?
İz bırakmaması ve ağrısız oluşu bıyık ekimi operasyonunun en önemli artılarıdır. Ayrıca bıyık ekimi köselik tedavisinin yanında, üst dudaktaki doğum lekelerinin ve yanık izlerinin kapatılması için de son derece uygundur. Kellik tedavisine göre çok daha az sayıda kıl kökü transferi yapıldığı için bıyık ekiminin fiyatının da son derece uygun olduğu söylenebilir.