fbpx

Boyun Germe Estetiği

Boyun germe operasyonları genellikle yüz gençleştirme ameliyatlarının bir parçası olarak yapılmakla birlikte, sorunun yalnızca gerdan bölgesinde olduğu durumlarda tekil olarak da uygulanabilmektedir.

Uygulanan Yöntemler

Normal şartlar altında çeneyle boyun arasındaki açı daha belirgin ve dikken, yıllar geçtikçe genişleyen ve bozulan cilt formunu mevcut görüntüsünden kurtarmak adına bazı yöntemlere başvurulur. Boyundaki yağ fazlalığının alınması, boyun kaslarını birbirine dikerek gerginleştirmek, kulak memesi etrafından yapılan cilt kesisi ile bollaşmış deriyi gererek fazlasını çıkarmak, çene ucuna protez konularak belirginliğinin artırılması ve fazla boyun derisinin kesilerek alınması, bu yöntemlerin başında gelmektedir.

Size Uygun Olan Yöntem Hangisidir?

Her ameliyat adayına uygulanacak yöntemler farklılık göstermektedir. Bu bağlamda, her adaya standart olarak her yöntemin uygulanması söz konusu değildir. Bazı durumlarda yukarıda saydığımız yöntemlerin birkaçı ile sonuca ulaşmak mümkünken, bazı durumlarda ise yöntemlerin tamamını kullanarak boyun germe işlemi gerçekleştirilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Önceleri standart olarak uygulanmakta olan liposuction işleminin, daha sonradan yapılan çalışmalarla birlikte her hastada gerekli olmadığı ortaya çıkmış ve kimi durumlarda faydadan çok zarar getirdiği görülmüştür. Gereken durumlarda ip asma yöntemi de kullanılmaktadır ancak bu yöntem tek başına ciddi bir düzeltme sağlamamakta ve genelde tamamlayıcı bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Ameliyat Sonrası Dönem

Boyun germe operasyonu ağrısız bir ameliyat olup yemek yeme sırasında birkaç gün zorlanma ve boyunda gerginlik hissi olağandır. Bu dönemde 1-2 hafta kadar boyun bandı kullanılması tavsiye edilmektedir. Dikişler 5-7 gün içerisinde alınır ve hasta bu süre sonrasında normal yaşantısına döner.